”Sirila gentlemän sökes” av Karin Brunk Holmqvist

Gästbloggare: Jag tänker nu för er recensera en enligt mig toppenbok. Och vem är då jag?
Mitt namn är Emmy, 19 år gammal och bosatt i de småländska skogarna. För tillfället sommarjobbar jag och resterande timmarna av dagen hittar jag på saker som att blogga (jonesochgiftet.blogg.se) och självklart blir det en hel del läsning.

Min senaste bok i lässamlingen är Sirila gentlemän sökes, skriven av Karin Brunk Holmqvist.
I denna varma berättsele får man följa grannarna Margit och Alma. Två 80åriga damer varav den ena är änka och den andra är ogift och halt. Livet rullar på i sin goda ro för dessa två damer tills kommunen en dag bestämmer att deras hur ska rivas. Just där husen står skall byggas en väg till det planerade stugområdet. Damerna blir lovade nytt boende och i väntan på sina nya lägenheter bor de på ett Äldreboende inne i stan.

Vistelsen på boendet öppnar nya dörrar för Margit och Alma. De testar nya saker, träffar nytt folk vågar sig till och med på att söka sig varsin manlig vän på kontaktannons. Som om inte det vore nog blandas de in i ett otrohetsdrama, vilket ger dem oväntad makt.

Att läsa om dessa två otroligt oskyldiga och söta tanter får mig att längta efter att bli gammal. Boken är lättsam och ger en enkel inblick i hur livet kan te sig för ett par äldre damer.

Tidigare har jag läst hyllade Potensgivarna av samma författarinna, och Sirila Gentlemän höll enligt mig samma höga klass.

Jag vet inte hur många gånger jag kommit på mig själv med att fnissa högt, då jag läser Karin Brunk Holmqvists verk. Har du väl gett dig in i en sådan här mysig och rolig bok kan jag garantera dig ett leende på läpparna under läsningen.

Annonser
Det här inlägget postades i Feel good, Gästbloggare, Humor, Kärlek, Teböcker och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Sirila gentlemän sökes” av Karin Brunk Holmqvist

  1. bokevolution skriver:

    Den här boken ligger definitivt i min ska-läsa hög. Tack för en bra recension, jag längtar också efter att bli gammal bara utav att läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s